Merhaba,
Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı okudum, çoğuna şahsen katılıyorum. Bu konular üzerinde çalışmalar yapıldığını ve oldukça iyi bir şekilde ilgilenildiğini biliyorum. Görüşlerinize ek olarak, ben de sizin sıralamanıza uygun şekilde bazı maddeler eklemek isterim:
1. Çeviri hataları nedeniyle bazı yaratıklar (mob) ve görevlerde karışıklık yaşanabiliyor. Ancak İngilizce bilginiz varsa, bu durumu başlangıçta büyük bir sorun olarak görmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bu hataların büyük oranda düzeltileceğine inanıyorum.
2. Boss bekleme süresiyle ilgili ben de talepte bulundum. Ancak bu durumun oyuna etkileri dikkate alınarak bir geri dönüş yapılacağını biliyorum.
3. Boss sandıklarının boş çıkması, çoğu oyuncu tarafından olumsuz karşılanıyor. Şahsi fikrim, boss içeriklerinin boş olmaması ve yine de sandıkların ihtimale bağlı şekilde düşmesi yönünde.
4. Oyunun, diğer MMORPG oyunlara kıyasla daha fazla içeriğe sahip olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle farklı geliştirmelerin geleceğine inanıyorum.
5. Oyunun başında cesaret pelerini, statü ve yetenek (skill) sıfırlama nesneleri pahalı görünebilir. Ancak ilerledikçe bu nesnelerin oyunda yer alması, oyuncuyu olumlu yönde motive ediyor. Bu nedenle, şahsi görüşüm fiyatlarının artırılması bile düşünülebilir. Zira cesaret pelerini, ileriki seviyelerde yaratık ya da boss keserek elde edilebiliyor ve bu da piyasanın olumlu yönde (daha uygun fiyatlarla) şekillenmesini sağlıyor.
6. Oyunda gezme ve görev yapma imkânınız varsa, bu ve benzeri etkinlikleri görevlerde görebilirsiniz. Şu anda bu sistemlerin test aşamasında olduğunu biliyorum.
7. Yeni eşya yükseltme sisteminin, özellikle oyunun ekonomisini güçlü bir şekilde koruyacağını düşünüyorum. Eşyaların yok olmasını engelleyen bir nesnenin oyuna eklenmemesi gerektiği görüşünüze katılıyorum.
8. Bu tür teşviklerin oyun için önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak burada entegrasyonun mümkün olup olmadığı hakkında bilgim yok.
9. Referans sistemi, oyuncu ve oyun açısından motive edici bir yöntem olabilir.
10. Ben de oyuna ilk girdiğimde benzer görüşteydim ve bunu da bildirdim. Ancak oynamaya devam ettikçe, haritanın büyüklüğünün bir dezavantaj olmadığını fark ettim. Eski başkent haritasını gördüğümde ise en az %50 oranında küçültüldüğünü anladım.
11. Oyundaki kalabalık görünüm, olumlu bir hava yaratabilir. Ancak oyun içinde bu kalabalığı ne kadar az hissedersek, oynanış açısından o kadar verimli olur. Bu durum, düşük sistem özelliklerine sahip oyuncular için de avantaj sağlar.
12. Boss teleportlarının üzerinde harita seviyesi yazması daha uygun olur. Bu bilgi ışınlanma ekranında da belirtilebilir.
13. Otomatik mesaj sistemi, çoğu oyun için oldukça zararlı. Bu sistemde kimin ne yazdığı ya da ne sattığı daha zor anlaşılabiliyor.
14. Yakında bir yol haritasının paylaşılacağını biliyorum. Oyunun ilerleyişi ve ivme kazanmasıyla ilgili gelişmeleri ise hep birlikte göreceğimize inanıyorum.